Mijn verhaal

2018

Pics Against Ticks

Na een jaar behandeling bleek de Borrelia bacterie bestreden te zijn! Opgelucht konden we het nieuwe jaar ingaan.Toch bleef m’n energie op dat lage pitje hangen en werd de combinatie deeltijds werken, de dagdagelijkse activiteiten, blijvende nood aan slaap en grenzen stellen een steeds hardere strijd.

Eind maart werd het duidelijk dat m’n lichaam dit tempo en de vele prikkels nog niet de baas kon.
Vele symptomen staken (terug) de kop op: bijnieruitputting, klierkoorts, chronische vermoeidheid, spierpijnen en krachtvermindering, …
Dat smerig beestje had heel wat verdoken sporen nagelaten en die moesten alsnog worden opgekuist!
Werk aan de winkel! Nieuwe protocollen, nog meer slapen, pijn incasseren en nog meer doseren.
Een opwelling van emoties:  terug naar af, gevoelens van verdriet, ontgoocheling, boosheid, wanhoop…

De afgelopen periode bleef een zoektocht en een strijd.
Ervaren dat je lichaam een spons is die prikkels opzuigt maakt het er niet makkelijker op. Maar het leert me te voelen wat kan en niet kan.
Het is dagelijks ondervinden in wat m’n lichaam z’n grens aangeeft en aan mij om niet over die grens te gaan.
Coaching, veel slaap, zon en warmte, opvolging en onderzoeken, doseren, mezelf terug wat beter leren kennen… zorgden voor kleine veranderingen die me terug hoopvol maakten.
’s Ochtends frisser opstaan, zin hebben om dingen te doen, genieten van kleine dingen, een uitje met familie of vrienden. Dit voelt terug als een opluchting/verlichting.
Het onbegrip van de buitenwereld wordt kleiner, mijn geduld groter en de positiviteit blijft.

Ik blijf zoeken naar mijn eigen grenzen, oplossingen, veranderingen en nieuwe kansen.
Tijd brengt raad en geduld is een schone deugd!

Annelies Coucquyt

2017

“Juffrouw, u heeft een chronische vorm van de ziekte van Lyme”

Dat krijg ik in januari te horen. Het plafond, het dak en de hemel valt op je hoofd. Vier jaar lang had ik gezocht naar de oorzaak van mijn grote vermoeidheid, de keel -en amandelontstekingen, een heel zwakke weerstand, klierkoorts en pijnlijke darmen. De vraag werd eindelijk beantwoord. Geen positief nieuws, maar wel een opluchting. Eindelijk kon de oorzaak worden aangepakt.

En de oorzaak was een smerig beestje. Naam? De  “Borrelia bacterie”.  Het had zich zo diep genesteld in mijn bloed, dat ze het enkel terugvonden in een uitgebreide bloedanalyse in een Duits labo.

Mijn dokter nam mijn verhaal van in het begin au sérieux. De Borrelia bacterie moest uit mijn lichaam. Door aan te sterken. Door een protocol met een cocktail van heel veel verschillende producten in te nemen. Producten die jammer genoeg (nog) niet worden terugbetaald. Het vervelende is dat de ziekte van Lyme verschillende gezichten heeft. Qua symptomen en behandeling.

  • Nu, tien maanden later, kijk ik terug op een harde periode. Mijn leven werd geheroriënteerd.
  • Ik moest leren doseren. Naar mijn lichaam luisteren. Veel slapen. Heel veel slapen.
  • Ik had weinig draagkracht, wat een grote impact op mijn gezin had. Op mijn man en mijn dochtertje van vier.
  • Ik stoot nog vaak op onbegrip, weinig geduld en leken in dit vak. Door me er in te verdiepen werd ik wijzer, leerde ik lotgenoten kennen met elk hun verhaal, elk hun noden. Grote noden.
  • Ondertussen groeit mijn weerstand en ben ik mentaal wat aangesterkt. Ik voel me de laatste weken wat energieker en heb weer zin om dingen te doen. De rust in mijn hoofd na deze slepende tijd keert terug. En nu moet en zal ik een positieve wending aan dit verhaal geven.
Annelies Coucquyt